Aanvalsdetectie voor

nachtelijke epilepsie

De NightWatch

Waarschuwt hulpverleners op afstand bij epilepsie aanvallen tijdens de slaap. Bedacht door Nederlandse neurologen en aangeraden door patiënten.

De NightWatch bestaat uit een draadloze comfortabele armband die, wanneer de drager in bed ligt, nauwlettend de hartslag en beweging meet. 

Wanneer de NightWatch een mogelijke zware epilepsie aanval vaststelt, wordt er draadloos een waarschuwingssignaal gegeven aan een hulpverlener in een andere ruimte via het bijbehorende basisstation.

Nauwkeurig en veelzijdig

De NightWatch detecteert in hoge mate van nauwkeurigheid diverse soorten aanvallen, waaronder:

Tonische aanvallen

Tonisch-clonische aanvallen

Hypermotore aanvallen

Series van myoclonieën

Klinisch bewezen effectief

De NightWatch is duizenden nachten lang succesvol getest binnen epilepsie instituten SEIN en Kempenhaeghe en significant beter bevonden dan beschikbare alternatieve middelen.

De NightWatch detecteert tot 96% van de meest gevaarlijke aanvallen.

Gecertificeerd medisch hulpmiddel

De NightWatch is getest en veilig bevonden volgens de Europese Standaard voor Medische Hulp-middelen en wordt geproduceerd volgende de hoogste kwaliteit standaarden.

Het systeem

Audio en visuele alarmering bij epileptische aanvallen

Alarmeringen kunnen worden doorgezet naar mobiele telefoons en oproepsystemen

Comfortabele en naadloze elastische band

Werkt direct, geen configuratie nodig

NightWatch Portal

De NightWatch kan verbonden worden met het internet, zodat u de opgenomen hartslag en bewegingsgegevens van de armbanddrager uit kunt lezen. Dit geeft meer inzicht in hoe de nacht verlopen is en het leert u beter te begrijpen waarom de NightWatch eventuele meldingen heeft gegeven. Het neemt onduidelijkheid weg over wat er in de nacht gebeurd is. Daarnaast geeft het u en uw neuroloog meer inzicht in de intensiteit en duur van de aanvallen. Lees de handleiding om te leren hoe je de NightWatch met het portaal kunt verbinden.

 
 

Gratis uitproberen

U kunt de NightWatch nu kosteloos een maand uitproberen.

Vul het aanvraagformulier in als u interesse heeft en als u meer informatie wilt ontvangen.

Voor wie?

De NightWatch is bedoeld voor patiënten, ouders, partners en zorgprofessionals die een effectieve manier zoeken om op tijd gewaarschuwd te worden bij heftige nachtelijke epilepsie aanvallen.

Ouders en verzorgers

Zorgprofessionals

De NightWatch verlicht de zorgtaak van ouders of verzorgers door deze draadloos te waarschuwen bij een heftige nachtelijke epilepsie aanval. Hierdoor kan snel en adequaat hulp worden geboden, hetgeen de kans op medische complicaties verkleint.

De NightWatch is zeer eenvoudig te installeren en te gebruiken in een thuissituatie.

Zelfstandig wonenden

De NightWatch detecteert het merendeel van de klinisch urgente epilepsie aanvallen in een vroeg stadium. Het verbetert de zorgkwaliteit en verlicht de zorgtaak van zorgprofessionals die de verantwoordelijkheid hebben voor cliënten met zware nachtelijke epilepsie aanvallen. Door de NightWatch te koppelen aan bestaande oproepsystemen voor verpleging, past deze eenvoudig binnen bestaande zorgprocessen.

Partners

De NightWatch waarschuwt hulpverleners bij klinisch urgente aanvallen tijdens de nacht, waardoor patiënten zelfstandig kunnen wonen. Via een koppeling met een digitaal of optioneel GSM-oproepsysteem, kunnen hulpverleners op afstand tijdig worden gewaarschuwd bij een nachtelijke epilepsie aanval en hulpverlenen als dat nodig is.

De NightWatch kan de partner van iemand met epilepsie veel rust geven, door een waarschuwingssignaal te geven wanneer er mogelijk sprake is van een gevaarlijke aanval. Hierdoor kan de partner als dat nodig is snel handelen, wat voor beiden het vertrouwen kan geven om weer met een gerust hart te slapen.

Koppelingen

De NightWatch kan met diverse externe apparaten gekoppeld worden, zoals zorgoproepsystemen en GSM-modules.

Optionele GSM-module

Als de drager van de NightWatch zelfstandig woont bestaat er een speciale optionele GSM-module die bij een klinisch urgente aanval tot 5 telefoonnummers van geselecteerde zorgverleners kan bellen. Ook zit er op deze module een noodknop die de drager direct zelf kan bedienen in geval van behoefte aan directe hulp. 

Zorgoproepsysteem

Het basisstation is standaard voorbereid om aangesloten te worden op ieder zorgoproepsysteem, zodat de klinisch urgente aanvallen direct worden doorgegeven aan de verpleging, zoals de nachtzorg. 

 
 

Wat gebruikers zeggen

'Thanks voor al jullie inzet, het heeft ons leven een stuk stabiliteit gegeven.'

'Het bevalt goed'

'Wij zijn er hartstikke blij mee. Hij gaat binnenkort mee op vakantie, kan ze gewoon in haar eigen tentje slapen! Dank jullie wel!'

'We hebben er een betere nachtrust door (vooral ikzelf)'

'Mooie vormgeving ook'

'Wij zijn 100% tevreden'

Tevredenheidsonderzoek

Een gebruikerstevredenheid onderzoek onder 128 gezinnen die de NightWatch hebben aangeschaft, bevestigt de wetenschappelijk effectiviteit van de NightWatch in de praktijk.​

Resultaten van ons gebruikerstevredenheid onderzoek.

NightWatch_tevredenheidsonderzoek_nederl
  • Facebook Social Icon

Meer gebruikerservaringen?

Bekijk recente reacties van gebruikers op onze Facebookpagina.

 

Productinformatie

Ondersteuning

Wie zijn wij

Contact

LivAssured B.V.

Schipholweg 103

2316 XC Leiden

Nederland

Tel. +31 (0)85 0601252

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White LinkedIn Icon
  • White YouTube Icon
  • White Instagram Icon

Copyright 2020 LivAssured B.V. Alle rechten voorbehouden.